O nama

Prozor zdravlja namijenjen je svima koji žele zaštititi i poboljšati svoje zdravlje.

Cilj Prozora zdravlja je omogućiti svim građanima, a posebno onima s dijagnozom jedne ili više kroničnih bolesti, da na jednom mjestu pronađu relevantne i provjerene informacije o samoj bolesti, dijagnozi, liječenju i utjecaju bolesti na svakodnevni život.

Autori stranice su djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), vodeće javnozdravstvene ustanove u Hrvatskoj. U sklopu svog djelovanja, HZJZ često sudjeluje u europskim projektima, jedan od kojih je i JADECARE – The Joint Action on implementation of digitally enabled integrated person-centered care.

JADECARE pruža pomoć u obliku jačanja kapaciteta i mogućnosti zdravstvenih sustava da se što lakše nose s važnim stavkama transformacije zdravstva, s naglaskom na prelazak na digitalizirani osobniji pristup pacijentu kao pojedincu.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo će u sklopu projekta implementirati 2 europska primjera dobre prakse: Baskijsku strategiju zdravstva vezanu uz starenje i kroničnost te Digitalni putokaz do integriranog zdravstvenog sektora. Preko usvajanja navedenih primjera dobre prakse, JADECARE predviđa jačanje kapaciteta zdravstva te uspješno pristupanje transformaciji zdravstvenog sustava u digitalizirani osobniji pristup pacijentu kao pojedincu.

Prozor zdravlja ujedinjuje obje dobre prakse: digitalni je alat te je usmjeren na najčešće kronične bolesti koje pogađaju osobe srednje i starije životne dobi, sve su češće u populaciji i znatno utječu na svakodnevni život.